Public Announcement

publicILPKL 's related general information for public user.

VIEW

Staff Announcement

ILPKL 's related announcement about institute's staff.

VIEW

Student Announcement

studentILPKL 's related announcement about institute's trainee.

VIEW

Up-to-date

This website was updated in:
Friday 15 July 2011 07:41:33

Home

LAWATAN KERJA BAHAGIAN PENDIDIKAN TEKNIK & VOKASIONAL (BPTV), KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

Bahagian Pendidikan Teknik & Vokasional (BPTV), yang diketuai oleh Tn Hj Jamaludin bin Ahmad, KPP Kejurulatihan, dari Kementerian Pelajaran Malaysia telah mengadakan satu lawatan kerja ke ILP Kuala Lumpur sebagai persediaan ke arah pelaksanaan Transformasi Pendidikan Vokasional. Lawatan tersebut berlangsung pada 6 Julai 2011 (Rabu) jam 10.00 pg bertempat di Bilik Mesyuarat, ILP K. Lumpur.

Timbalan Pengarah Pengurusan Latihan ILP Kuala Lumpur, Puan Rosnoizam Bt. Abd Majid telah mempengerusikan mesyuarat yang merupakan agenda utama lawatan tersebut. Tujuan lawatan tersebut diadakan adalah untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai sistem pembelajaran yang dijalankan di ILP Kuala Lumpur merangkumi perkara-perkara seperti kaedah latihan dan penilaian, kurikulum dan silibus yang digunapakai, sistem semeter yang dipraktikkan, persijilan yang dianugerahkan kepada para pelajar dan berbagai-bagai perkara lain yang berkaitan dengan latihan kemahiran yang dijalankan di ILP Kuala Lumpur.

Kedua-dua pihak telah bertukar-tukar cendera mata sebagai kenang-kenangan pada sesi akhir lawatan kerja tersebut. Pihak BPTV mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak ILP Kuala Lumpur atas kerjasama dan maklumat yang telah diberikan dan berharap lawatan tersebut akan menjadi satu titik permulaan kepada pihak BPTV dalam melaksanakan Transformasi Pendidikan Vokasional yang dijangka bermula pada tahun 2012.

Last Updated on Friday, 15 July 2011 19:16

Perasmian Minggu Suai Kenal Pelajar Sesi 2/2011

Usai sudah pendaftaran pelajar-pelajar baru bagi Sesi pendaftaran 2/2011 yang telah berlangsung dengan lancar dan jayanya. Tahniah diucapkan kepada pelajar yang mendaftar dan ucapan terima kasih juga kepada semua kakitangan ILPKL yang terlibat sama ada secara langsung ataupun tidak langsung dalam menjayakan sesi pendaftaran tersebut.

Last Updated on Friday, 15 July 2011 19:22 Read more...

Hari Pendaftaran Sesi 2/2011

Hari Pendaftaran pelajar baru bagi Sesi 2/2011 di ILP Kuala Lumpur telah berlangsung dengan lancarnya pada 4 Julai 2011 dengan kehadiran hampir 300 orang pelajar baru beserta ahli keluarga masing-masing. Sesi pendaftaran bermula pada jam 8.00 pagi sehingga 5.00 petang. Selamat Datang diucapkan kepada semua pelajar-pelajar baru dan selamat menjalani minggu orientasi dan seterusnya latihan di ILPKL. Berikut adalah gambar-gambar senario hari pendaftaran tersebut. Gambar dan suntingan oleh Jurufoto ILPKL, Encik Mohd Junaidi bin Othman.

Last Updated on Thursday, 07 July 2011 21:13 Read more...

Pamplet Latihan 1 Malaysia

Sila klik sini untuk melihat pamplet kami.

Last Updated on Wednesday, 22 June 2011 17:42

METALTECH Welding 2011 Competition

Pada 7 Mei 2011, Bahagian Teknologi Kimpalan Arka & Gas,  Insititut Latihan Perindustrian Kuala Lumpur telah menyertai satu Pameran Teknologi Kimpalan dan Menyertai Pertandingan Kimpalan yang dianjurkan oleh pihak penganjur. Seramai 4 orang pelajar jurusan Teknologi Kimpalan Arka & Gas telah menyertai pertandingan tersebut. Keputusannya, ILP Kuala Lumpur , dua orang pelajar telah berjaya merangkul tempat ke-3 dan ke-5 di dalam pertandingan tersebut. Pelajar-pelajar tersebut  adalah Encik Safuan bin Sabtu, Semester 4 dan Encik Zulfaizal bin Paiman. Pensyarah pengiring adalah En. Zamrus bin Abd. Karim dan En. Mohd Syamsul bin Shaharudin.

Last Updated on Monday, 30 May 2011 20:49 Read more...

Page 1 of 8

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  Next 
 •  End 
 • »
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday164
mod_vvisit_counterYesterday505
mod_vvisit_counterThis week2200
mod_vvisit_counterLast week5699
mod_vvisit_counterThis month10472
mod_vvisit_counterLast month16756

We have: 5 guests, 1 bots online
Your ip: 54.80.12.147
Today: Apr 17, 2014
You are here Home

Privacy Policy | Security Policy

All rights reserved ILPKL.
DISCLAIMER : ILP Kuala Lumpur (ILPKL) is irresponsible to any loss or damage due to whoever use information that obtained from this website.
Best viewed of Web ILPKL using ( IE 6.0 ++ / Firefox 2.0 ++ : 1024 X 768 pixels )